Thursday, March 3, 2011

:)

Ak dah lmer xupdate blog sbb xder cter best nk cter,ahha,tapi hri nih jdi gak bender best kat akuh,yeah

Okeh,aper yg best nyer tadi?best nyer sbb hri nih akuh dpt jdi detektif,mwahahha,cmner leh jdi?err,okeh cmnih,rumah akuh tngh renovate,so mestilah bnyk individu2 xdikenali msuk rumah aku an2,so nk ader cte,ader la bdak nih umur smer ngan akuh bwt kerje gak,kerje wiring an,akuh pun sbgai ank tuan rumah,mestilah kner bek2,ramah ngan dier an,so akuh ajk la dier lpk,lyn tenet,sap rokok sumer,so kire akuh xsngke buruk la kat dier,tapi pas 2 minggu kerje,hri nih dier bwt hal la plak.

Pagi2 tuh akuh bngun gi sidai kain bwat kerje rumah sume,cmner tah leh lak lper kunci bilik akuh.Dah la bilik akuh tuh penuh brg2 kemas mak akuh,yerlah,dlm rumah akuh,bilik akuh jer lah selamat simpan brg berharga,walau mak akuh slalu kutuk bersepah,tapi bilik akuh jgak mak akuh cri dlu,hehe,so bler akuh luper tutup bilik,mestilah mate budak nih terkelip2 doe,tngk mcm2 ader dlm bilik akuh.So time tuh mmng akuh xpasan la ader bender hilang cuz akuh bz kat bwh,ngan online lagi an,bler abng akuh blik then dier ckp nk gner men ps2 kat bilik akuh,bru akuh pasan brg akuh hilang.Aper yg hilang?haa,xder lah bnyk mner hilang,tapi berharge kot,rokok harverst akuh yg mhl gler tuh n kamere digital olympus akuh,demmm!So akuh ngan penuh gelabah nyer,trus tnyer abng akuh la,sbb slalu brg hilang mmng dier la yg ambik an,haha,then dier ckp la,bler lak dier ambik an,dier bru blik,dier suruh la akuh call mak bpk akuh,due2 ckp xder ambik,akuh time tuh mmng dah cuak gler dah kot,then tetibe bdak wiring tuh lalu dpn bilik akuh,bler dier nmpk akuh kuar bilik,muke dier cuak2.Time tuh mmng akuh dah target dier la yg ambik an,tapi akuh xtnyer dier trus,sbb akuh nk tunggu bler dier gy bwt kerje.

Pastu,bler dak tuh dah kner gy wat kerje ats bumbung,akuh pun cpt2 msuk bilik mak akuh tngh renovate,tutup pintu,cri beg dier,then trus tunduk nyorok dri abng2 wiring len,sjer ah,takot2 aku slh teke ker hper kn?mser akuh peggang beg dier tuh,mmng rser ah petak2,mcm kamere akuh an,tapi bler bukak xder plak aper2.Time tuh mmng akuh mcm cuak ah mner taw akuh slh teke,then akuh cri2 lagi dlm beg dier,ader poket tersorok kat dlm,akuh bukak n ternampak la kamere merah akuh tuh,time tuh akuh bukak kamere tuh,n check gmbr,sah gmbr akuh,akuh jerit pnggil abng2 wiring yg len,bgtaw ah bdak tuh curi brg an,abng tuh trus kuar dri bilik,trik budak tuh dri bumbung suruh turun mintak maap.Xbleh blah abng akuh la,mrh dier tahpape ntah,then pusing2 stu rumah nk cri kayu bantai,gler lwk,ahaha,tapi bdak tuh leh lak ckp sori xsengaje,gler,xsengaje siap msuk dlm beg,ahah,dah siap test lagi tuh kot.Then,abng2 wiring len suruh dier trun bwh,pastu akuh dah xnmpk dier dah,gy menr ntah,yg bengangnyer rokok harvest akuh xjumpe,dier dah bantai abis la tuh,adusss

Pastu ptng tuh bler mak akuh blik,mak akuh bgtaw ah bdak uh dah janji ngan ader org indon nk jual brg2 tuh,siot gler,mak akuh lak blik tuh dier ckp brg2 kemas dier ader hilang sikit,akuh ckp la xpasan lak dlm beg dier ader ker x,sbb akuh bz cri kamere an,so xtaw la dier ambik or mak akuh slh ltk,ntah,tunggu jerlah nnty.

So cmner?power x akuh jdi detektif,eheh:)


4 comments:

  1. err can u even give some god damn comment about this entry?stop making a nonsense comment please:)

    ReplyDelete
  2. Hahah. Detektif Conan sudah mai dahh. :P

    ReplyDelete